AKCIÓS KÖNYVEINKRŐL

Klubtagjainknak

25%

kedvezmény

KIADVÁNYAINK
Sári János - Somody Bernadette
Alapjogok - Alkotmánytan II.
4., átdolgozott kiadás

ISBN:978-963-389-969-4
Témakör:Jogtudomány
Kiadási év:2008
Oldalszám:420 oldal
Formátum:B/5
  
Fogyasztói ár:4480 Ft
Klub ár: 3360 Ft

Az először 2000-ben Sári János tollából megjelent tankönyv átfogóan, a magyar alkotmányjog szemszögéből dolgozza fel az alapjogok témakörét. A kötet az emberi és polgári jogok történeti és összehasonlító megközelítésén túl két pillérre építkezve mutatja be e jogok magyar alkotmányjogi alapjait. A tananyag egyik pillére a magyar alkotmánybírósági gyakorlatból kikristályosodó alapjogi dogmatika, a másik az alapjogok törvényi, szakjogági szabályokban való megjelenésének érzékeltetése.
Az átdolgozott kiadás az aktualizáláson túl margócímekkel és tárgymutatóval bővült, továbbá a hazai emberi jogi szakirodalom bibliográfiája is kiegészült a legújabb kötetekkel, tanulmányokkal. Ezek a változások nemcsak az alapjogi tananyag feldolgozásában, elsajátításában nyújtanak segítséget, hanem lehetővé teszik azt is, hogy a kötetet kézikönyvként vagy további kutatások kiindulópontjaként lehessen használni.
A kötet a Kukorelli István szerkesztette Alkotmánytan I. című tankönyv második kötete, s együtt felölelik az alkotmányjog teljes területét és tananyagát.
BELÉPÉS / REGISZTRÁCIÓ

E-mail cím:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó

KERESÉS